2015 m. sausio 26 d., pirmadienis

Grikių miltų blyneliai



Šių metų atradimas - grikių miltų blyneliai! Purūs, minkštučiai, sausi (ta prasme, kad neprisigeria aliejaus).
Šalti skaniai valgosi taip pat, labai siūlau pabandyti!


Puodelis 220 ml
 
Reikės:

1 puodelio grikių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. cukraus (naudoju rudą ir šiek tiek mažiau)
1 kiaušinio
1 puodelio pieno
2 v.š. tirpinto sviesto

Kepimui - šiek tiek aliejaus. Kepiau ant kokosų aliejaus, suteikė puikų kvapą!
 
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Kiaušinį lengvai išplakti, sumaišyti su sviestu bei pienu. 
Sausus produktus sumaišyti kartu ir lengvai plakant šakute įmaišyti į kiaušinio ir pieno plakinį.
Keptuvę labai gerai įkaitinti, ištepti riebalais, ir šaukštu pilti pasiruoštą blynelių masę. Blyneliai plečiasi ir šiek tiek pučiasi, tad reikia palikti tarpelius. Kuo mažesni blyneliai, tuo skaniau. 
Apkepti iš vienos pusės, kai pradės matytis akutės apversti ir dar minutę kitą ant kitos pusės. Kepa greitai, nesudeginti!
Tiekti į stalą su mėgiama uogiene, grietine, medum ar tiesiog valgyti vienus su arbata!



P.s. Grikių miltus pati pirkau RIMI parduotuvėje, manau yra pagrindiniuose supermarketuose.

5 komentarai:

  1. Kiek pas tave naujų ir skanių receptų!!! ;) Pažiūrėjau, kad kaip tik turiu kokias 2 stiklines grikių miltų. Reiks išbandyti blynelius :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. prisiverčiau sukelt :) išbandyk blynelius, gal patiks taip pat, mums tai labai jie patiko, jau kelintas savaitgalis kepu.

      Panaikinti
  2. Vien del siu blynu pasiduosiu grikiu miltu paieskoms!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paieškok! gal patiks. Aš iš LT parsivežiau, bet čia daugiau mačiaub bio parduotuvėse (3 kart brangesnius :D nu bet, jei nėr kitos išeities...).

      Panaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...