2015 m. vasario 15 d., sekmadienis

Tiršta žirnių sriuba


Reikės:

Mėsytės nuvirimui, kad gautume skanų buljoną, arba buljono kubelio blogiausiu atveju
Puodelio skaldytų žirnių
2 svogūnų
1 nedidelės bulvės
Mažos morkos
Keletos lauro lapelių
Druskos, pipirų, aštriosios paprikos
Keletos šaukštų neriebios grietinėlės/grietinės

Naudojau jautienos kauliukus buljonui, juos nusiviriau kartu su svogūnais ir morka, prieskoniais.
Mėsą išgriebiau iš puodo, ir dalį buljono nusipyliau, sudėjau žirnius ir palikau virti ~ 45 minutes kol žirniai pilnai suminkštėjo.
Praėjus pusei laiko sudėjau smulkiai pjaustytą bulvę, morkos ir svogūnas jau buvo minkšti verdant kartu su mėsyte.
Gerai paprieskoniuoti, kai žirniai jau išvirę viską sutrinti blenderiu, skystumą reguliuoti  likusiu buljonu, paskaninti grietine ar grietinėle ir dar truputį pakaitini.
Norintiems, galima paskaninti kepinta šonine.


Patiekiau su šviežiai kepta duonele.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...