2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Varškėčiai


 Kiekviena šeimininkė turi savo varškėčių receptą pagal kurį kepa ir visada gaunasi.
Aš ne išimtis, štai manasis, proporcijos, ką aš naudoju pakoreguotos iš kažkurio recepto rasto internete, tad jokios nuorodos nėra, nes čia toks kepinys, kur ir iš akies darant, gausis.


Reikės:

400 g. varškės (naudojau MŪ)
1 pakučio vanilinio cukraus
1 pilno kiaušinio ir kito kiaušinio trynio
~6 v.š. miltų
2 v.š. cukraus
Aliejaus kepimui ir rankoms

Varškę dėti į indą ir gerai ištrinti šakute. Berti cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Po šaukštą berti miltus ir pastoviai maišyti.
Miltų gali reikti daugiau/mažiau priklausomai nuo kiaušinių dydžio. Tešla turi būti vis dar kimbanti prie rankų bet ir ne skysta. Miltai kietina varškėčius, tad geriau mažiau, nei daugiau.
Keptuvę gerai įkatinti, pilti aliejaus, rankas pasivilgyti aliejumi taip pat ir formuoti blynelius rankomis, kepti iš abiejų pusių po kelias minutes kol gražiai apskrus. Darau nedidelius, kad spėtų iškepti ir nesudegti.
Varškėčiai minkštučiai, purūs, skanūs tiek šilti, tiek šalti.
Vis pamirštu suskaičiuoti kiek jų gaunasi, bet ~15 sakyčiau, dvi keptuvės.


1 komentaras:

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...