2015 m. vasario 15 d., sekmadienis

Jautienos "piršteliai" su tzaziki ir grikiais


Nežinau prie kurios dalies daugiau koncentruotis, bet tzaziki mano naujai atrasta sena "meilė". Buvau pamiršus koks gaivinantis ir skanus "padažas" gali būti.
Valgau vieną, dažau su daržovėm ar prie mėsos patiekalų super tinka. Su grikiais taip pat.

Jam pasiruošti naudoju: 
ilgavaisį agurką
induką neriebaus graikiško jogurto (jo neturint keisčiau natūraliu jogurtu + šaukštas grietinės)
žiupsnelis džiovintų ar šviežių krapų
skiltelė česnako
druskos, pipirų
šlakelis alyvuogių aliejaus

Agurką nusilupti, perpjauti per pusę ir išimti vidurį su sėklom.
Sutarkuoti į indą ir leisti pastovėti šiek tiek, kad susidarytų sultys. Jas nupilti. Tada paskaninti druska, labai minimaliai šv. maltais pipirais, česnako skiltele, krapais ir 1 a.š. alyvuogių aliejumi.
Sudėti jogurtą ir viską gerai išmaišyti, padėti į šaldytuvą bent porai valandų kad atšaltų.
Kartais naudoju jau paruoštus tzaziki prieskonius, jie susideda iš dž. krapų, česnako, druskos bei pipirų. Dž. česnakas ne toks stiprus kaip šviežias, kartais tinka ir jie.

Pasiruošti mėsos pirštelius. Tai kotletų "mėsa" tiesiog kita forma.
Jautienos faršą gerai išminkyti su prieskoniais ir nedideliu kiaušiniu, pilti šiek tiek mineralinio vandens (suteiks mėsai minkštumo). Formuoti pirštelius, jei norima, galima apvolioti džiūvesėliuose, ir apkepti iš visų pusių ant keptuvės.
Išsivirti grikius, ar ryžius pagal skonį, aš ddar viriau brokolius, ir patiekti su atšaldytu tzaziki.
Apsivalgymas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...