2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Varškės apkepas



Receptą nusižiūrėjau Čia. Bet už atradimus reikia dėkoti Helenai, tik kad pas ją originalaus recepto nuorodos nepavyko rasti.

Šis varškės apkepas tai kažkas nerealaus. Atrodo jau seniau buvau darius visai neblogus ir skanius, bet šitas pranoko visus, gal atrasiu kada dar geresnį, kol kas šis be konkurencijos!
Kas tokio gero apie jį? Viskas! Jis toks varškinis, drėgnas, minkštas, švelnus, baltas, kažkoks kitoks nei įprasti apkepai. Reikia daug varškės, bet verta pabandyti!



Reikės:

1 kg. varškės
6 kiaušinių
200 g. manų kruopų
200 g. cukraus
100 ml. pieno
100 g. sviesto (arba margarino)

Aš formos nebetepiau niekuo, nes silikoninė, bet galima su šiek tiek sviesto bei manų kruopom pabarstyti.

Pertrinti varškę per sietelį, atskirti trynius nuo baltymų ir trynius įmaišyti į varškę. Sudėti manų kruopas (nemirkytas), supilti pieną bei tirpintą sviestą. Standžiai išplakti baltymus su cukrumi. Atsargiai sumaišyti abi mases į vieną. Leisti pastovėti ~ 1 val, kad manai išbrinktų. Supilti masę į formą bei kepti ~40-50min. 180 laipsnių orkaitėj. Būtinai patikrinti pagaliuku, kad nesudegtų ir būtų iškepęs.

Kepimo laikas iš ties priklauso nuo orkaitės/pyrago dydžio. pas mane jis gavos gan aukštas, kepė jis man valandą, nes vis pagaliukas vėlės. 
Puikus apkepas, tiek šiltas, tiek šaltas!

4 komentarai:

  1. oi skaniai atrodo! as tai vis dar neatradau to pacio paciausio recepto, vis dar bandau :)
    o varske kokia naudojai? cia BE pirkai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. oi nemačiau komentaro anksčiau...
    Žinok iki šiol su nostalgija prisimenu skonį! Tikrai skanus, pabandyk kada.
    Varškės turėjau iš LT siuntinį belekiek, nebesunaudojau šaldiklis užkimštas buvo, tai visą kilą sunaudojau apkepui. Verta!

    AtsakytiPanaikinti
  3. As irgi toki kepu (nezinau, is kur recepta nuziurejusi), tik tingiu varske per sieteli pertrint :) Bet jau forma forma!!!!!! Atrodo kaip prabangus pyragas, o ne apkepas! Ir as tokios uzsinorejau, gal ir apkepas dar skanesnis pataps :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tiesa pasakius aš ir nelabai tryniau, pradėjau, nusibodo žaisti, tai su šakute gerai patryniau ir viskas.
    o forma iš ebėjaus
    http://www.ebay.co.uk/itm/LARGE-SILICONE-PINK-BUNDT-BUNDFORM-JELLY-MOULD-CAKE-PAN-CLASSIC-TIN-GUGEL-HOPF-/160778950315?pt=UK_Bakeware&hash=item256f2c16ab
    tik aš lygtais pigiau buvau radus tikrai kai gražioj formoj, atrodo ir pyragas skanesnis :)

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...