2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Riešutų sviesto sausainėliai

Receptas iš čia. Turbūt skyrėsi cukrus, nes mano rudasis sausainiukus padarė gražiai rudus.
Puodelis - 200 ml.
Iš nurodytų ingredientų man išėjo 43 sausainukai.

Reikės:

1¼ puodelio miltų
¼ a.š. sodos
¼ druskos (bet jei riešutų sviestas sūrokas, galima visai nedėti)
2 v.š. aliejaus
1 kiaušinis
2 a.š. vanilės esencijos
4 v.š. su kaupu riešutų sviesto
1 puodelis rudojo cukraus
Keli gabaliukai juodo šokolado (nebūtina)

Inde sumaišyti miltus, sodą, druską, cukrų. Kitame inde iplakti kiaušinį kartu su aliejumi bei vanile. Įmaišyti riešutų sviestą ir viską gerai išsukti iki vientisos masės. Sumaišyti sausus produktus su riešutų sv. mase. Jei tešla per daug sausa galima įpilti 1-2 v.š. vandens (aš pyliau, daug lengviau viskas minkėsi). Įtarkuoti šiek tiek šokolado jei norima.
Gerai viską suminkyti, padalinti tešlą į kelias dalis, ir suformuoti tokias kaip "dešreles" paspausti ir pjaustyti nedideliais gabaliukais. Tada kiekvieną gabaliuką suvolioti į nedidelius rutuliukus, dėti ant kepimo pop. išklotos skardelės, ir su šakute įspausti (nebūtina, bet gražiau :) ) . Tarpelių didelių palikti nereikia, nes jie nesipučia.


Įkaitinti orkaitę ir kepti 180 laipsnių apie 12-13 min.
Pilnai atvėsinti prieš valgant.


2 komentarai:

  1. Puikus receptas, nepersaldus, ryskaus riesutu skonio sausainiukai. Mano ko gero buvo didesni ir storesni, nes gavosi 25 vienetai - viena skarda. Aciu!

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...