2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis
Toliau ragaujam egzotikos....
štai šitie keturi, vieni daugiau egzotiški, kiti mažiau, vaisiai atsidūrė mūsų tęsiamame eksperimente "Ragaujame egzotikos" :)
Pradėsiu nuo mažiausiai egzotiško galbūt, mažųjų bananų.
Šitie ragauti gan seniai, turbūt dar sausio mėn. kai buvo šalta ir balta aplink. Parsinešus iš turgaus bananai greit pakeitė savo spalvą iš išorės, bet iš vidaus jie paliko saldesni, ilgiau pastovėję.
O šiaip, jie nelabai kuom skirėsi nuo tų įprastų bananų, na tik aišku savo dydžiu.
Gal kiek daugiau jautėsi "muilinumas", net sunku žodžiais aprašyti. Bet jei reiktų rinktis, kurie geresni, didelį pliusą dėčiau normaliems bananams. Šitie tik smagesni, tokie mažuliukai, miniukai.
Antrasis mūsų draugas, ponas persimonas.
Vėlgi, nekaži kokia egzotika, bet ne kasdien valgomas vaisius...
šitas tai paprastas, eilinis, minkštas be galo saldus ir sultingas įprastas persimonas, bet kartu turėjom ir "pomidorinį persimoną", tik jis nebuvo įamžintas dėl nepaaiškinamų priežasčių.
man patiko labiau oranžinis, įprastas persimonas.
jie atrodė maždaug taip (foto iš interneto)
daugiau apvalesni, raudonesni, ir vidus toks tarsi permatomas sultingas, na, labai panašus į pomidorus, tik kad skonis, kaip to įprasto persimono, gal daugiau sultingesnis.
Praktiškai tai jis ir yra persimonas, tik kilmės šalis matyt kad skiriasi...
Bet dažnai sutikti jų netenka, parduotuvėse pagrinde pūpso gražuoliai oranžiniai persimonai.
Apie likusius du sekančiam poste.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą