2010 m. rugsėjo 29 d., trečiadienis

Mėsos "pyaragas"

Iš kur atkeliavo receptas, deja, nepasakysiu, viena moteris parodė ir nuo tada darau kartais.




Dideliam pyragui reikės:

2 pakuočių paruoštos tešlos
Apie 600 g. faršo (dėjau jautienos ir kiaulienos)
2 gabaliukų kiaulienos karbonado (gavos apie 400 g.)
1 kiaušinio
Prieskonių faršui
Ryžių patiekimui




Pirmiausiai pasiruošiame faršą: sumaišome su prieskoniais, įmušame kiaušinį. Dariau maišytą jautiena su kiauliena, bet kitą kart dėsiu tik jautieną, šiek tiek jautėsi riebumas, o gal jau atpratau nuo kiaulienos skonio

Kiaulienos karbonadukus (arba galima naudoti išpjovą), pakepinau ant keptuvės iš abiejų pusių, su prieskoniais, kad greičiau iškeptų orkaitėje, nes kitaip paliks žalia.

Į skardą klojau kepimo popierių, ir dėjau vieną lakštą tešlos. Šiek tiek pabadžiau šakute.
Tada dėjau maždaug pusę paruošto faršo ant tešlos, palikdama pakraščius, ant viršaus dėjau jau apkeptus kiaulienos gabaliukus.



Ant kiaulienos sudėjau likusį faršą, kad padengtų mėsą, ir tada klojau kitą tešlos lapą, ir gerai užspaudžiau šonus





Pyrago viršų patepiau šiek tiek pienu, galima ir kiaušiniu, ir pašoviau į įkaitintą orkaitę, apie 40 min.



Valgėme su ryžiais bei daržovėmis, nes realiai tos tešlos nelabai daug, daugiau mėsos, tai norisi ko nors šalia.



Keli pastebėjimai:
-Į faršą galima dėti dar smulkintų grybų (šampinjonų), bet kadangi mes nelabai mėgėjai jų,tai šį kart nedėjau nieko.
-Naudojau kiaulieną viduj, nes jautiena būtų ganėtinai sausa,ir reiktų ilgiau kepti.
-Ir kaip minėjau, sekančiu kartu dėčiau tik jautienos faršą, arba tik labai mažą kiekį kiaulienos, nes dabar buvo per pusę.
-Kepti reikia žemesnėje temperatūroje ilgiau, ne taip greit apkeps, nes svarbu, kad iškeptų vidus.

3 komentarai:

  1. super receptas aciu labai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš vietoj karbonadų dedu virtus kiaušinius. pjūvis labai gražiai atrodo ir skonio negadina :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aha tokį variantą ir žinau, ir taip darau. bet šį kart turėjau tuos du likusius karbonadžiukus,tai norėjos sunaudot :)

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...