2010 m. rugsėjo 6 d., pirmadienis

Marmurinis keksas

Receptą radau čia


Niam niam, skanus drėgnas ne per saldus keksas!!

Reikės:

150 g. minkšto sviesto
150 g cukraus (dėjau 100 g.)
2 kiaušinių
150 g. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
15 g kakavos
5 a.š. stiprios kavos
Žiupsnelio druskos

Na, recepte rašė, kad sviestas turi būti labai minkštas, bet kadangi aš sugalvojau daryti taip staigiai, tai sviestą kelias sekundes pašildžiau mikrpbangėje. Na, neatrodo, kad būtų sugadinęs.
Sviestą sudėti į indą, berti druską bei cukrų ir viską mikseriu gerai išplakti iki purios masės.
Įmušti kiaušinius vieną po kito, po kiekvieno paplakant apie 1 min.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, ir viską įsijoti į masę. Supilti pieną.
Dalį tešlos atidėti į kitą indą, ir į jį įmaišyti kakavą (karčią) ir kavą, ir viską gerai išmaišyti.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi, pirmiausiai pilti baltą tešlą, tada ant viršaus šiek tiek rudos, vos vos pamaišant, ir vėl baltą, ir jei liko dar rudos ant viršaus :D
Man gavos rudojo sluoksnio daugiau nei balto :)
Ir viskas, dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40-50 min. 175 laipsnių orkaitėję, kol medinis pagaliukas bus švarus patikrinus keksą.
Išėmus palikti atvėsti ir apibarstyti cukraus pudra (nebūtina)



Pasidaryti skanios kavos ir skanauti :)
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Nera uz ka :) ne pati gi kuriau ;) bet va prie kavos man dabar taiiiiip noretus tokio didesnio gabaliuko...

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...