2010 m. rugsėjo 6 d., pirmadienis

Lietuviška "lazanija"

Taip šį patiekalą vadina maniškis.



Paprastas, bet visai neblogas recptukas.

Reikės:

Apie 8-9 bulvių
1 morkos
Apie 200 g. faršo
Grietinėlės gaminimui
Kario, druskos, pipirų, sausų čili
Sūrio lakštų arba tarkuoto sūrio

Pirmiausiai nusilupame bulves ir morką ir jas apverdame, kad lengviau pjaustytųsi.
Keptuvėje patroškiname faršą su prieskoniais, kol visiškai iškeps, pilam kario, paprikos ir grietinėlės, ir dar viską patroškiname. Jei grietinėlė riebesnė, atskiesti vandeniu.Skysčio turi būti nemažai.
Kai bulvės aperda, jas susipjaustyti ne visai plonomis riekutėmis.
Aš kepiau stikliniame inde, bet galima bet kuriame nekimbančiame inde, ant dugno pilti šiek tiek skysčio, tada dėlioti bulves supjaustytas riekutėmis, kelis morkos gabaliukus, pilti padažo, vėl bulves, likusią morką, ir vėl padažo.
Paskutinį sluoksnį paprastai darau bulvių ir jei lieka dar pilu padažo, ir tada dėlioju sūrį ant viršaus. Kadangi bulvės pjaustytos riekutėmis, uždėjus sūrio lakštus, gaunasi tokie kauburiukai (tik reikia nepagailėti išsivirti bulvių, nes paprastai aš išsiverdu per mažai, susinaudoja daugiau nei atrodo), tai šiuo kartu neliko tiek daug paskutiniam sluoksniui, tai ir tie kauburiukai nesimatė...
Na ir dedam sūrio lakštus ir į orkaitę apie 40min. kol sūris gražiai išsilydo ir paruduoja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...