2010 m. gegužės 19 d., trečiadienis

Spageti bolognese 2



Dažnas "svečias" pas mus,dabar jau buvo primirštas, bet stovėjęs faršas šaldiklyje priminė šį paprastą, bet gardų patiekalą.



Reikės:

200 g jautienos faršo
2 didelių raudonų svogūnų
3 vid. dydžio morkų
Druskos, pipirų, džiovintos paprikos,džiovintų baziliko ir oregano
4 - 5 džiovintų saulėje pomidorų
1 mažo induko pomidorų pastos
5 v.š. pomidorų padažo skirto būtent bolognese spagečiams
Spagečių
Šiek tiek aliejaus kepimui
Petražolės lapelio puošimui


Morkas susitarkuojame, svogūną susipjaustome smulkiai ir viską pakepiname ant aliejaus, kol gražiai suminkštėja bet dar ne iki galo iškepa. Į tą pačią keptuvę dedu faršą, beriu druskos, pipirų, dar dabar dėjau džiovinto baziliko ir oregano, 1 a.š. džiovintos paprikos bei smulkiai pjaustytus džiovintus pomidorus.
Kai viskas jau gerai apkepa, dedu pomidorų pastą ir padažą,skirtą spagečiams. Dar įpilu vandens, apie pusę stiklinės,kai jau pradeda "puškuoti" visas padažas ir dar pakepinu apie 5 min. Tuo pat metu išsiverdu spagečius su druska ir šiek tiek aliejaus, kad nekibtų ir jokiais būdais nedėti dangčio.
Ir viskas,puošiam petražole ir tiekiam į stalą. Galima užbarstyti tarkuoto sūrio.

3 komentarai:

  1. kaip skaniai atrodo ir foto grazios, saunuole :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš dar mėgstu vyno raudono įdėt ir daugiau žalumynų (vasarą, kai jų yra) ir dar kokio kumpio ar šoninės - maniškis mėsėdis, tai kuo daugiau mėsos tuo geriau :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha žalumynų ir aš kartais daugiau dedu, o kartais tuo tradiciniu, tiesiog paprastai. :)

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...