2010 m. gegužės 10 d., pirmadienis

Madeira pyragas



Paprastas, greitai pagaminamas, ilgai nesudžiūna, skanus pyragas.



Taigi, pyragui reikės:

175 g sviesto arba margarino (minkšto)
175 g cukraus pudros
3 didelių kiaušinių
Pusę citrinos sulčių ir žievelė
150 g self raising miltų
100 g paprastų miltų
Saujelė razinų

p.s. miltus naudojau eilinius, tiesiog ėmiau bendrą kiekį ir dėjau 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

Minkštą sviestą iki purumo ir baltumo išsukti su cukraus pudra. Miltus persijoti (jei dedama tik paprasti miltai, sumaišyti su kepimo milteliais), mušti kiaušinius vieną po kito, pridedant po 1 v.š. miltų,ir gerai vis išmaišyti. Kai visi trys kiaušiniai sumušti ir 3 v.š. miltų suberti, suberti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Citrinos sultis ir žievelę supilti įmušus visus kiaušinius. Aš sudėjau saujelę nemirkytų razinų, ir viską gerai permaišiau.
Sudėti į skardą (ją patepiau šiek tiek sviestu) ir kepiau apie 160 laipsnių 45 min.(arba kol gražiai paruduos, ir įdėjus pagaliuką nebekibs) orkaitėje. Kepiau apvalioj skardoj su skyle.



Recepto šaltinis: Hamlyn "All new colour cookbook"

2 komentarai:

  1. Atrodo kaip geras keksas :) reikės manau pabandyti

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu taip, visi jie daugiau mažiau keksai, su savom variacijom...

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...