2010 m. gegužės 23 d., sekmadienis

Hummus su tahini

Ačiū Jūratei už receptuką, pavyko skaniai!



O aš sunaudojau:

1 indelį (400 g) avinžirnių (cheak peas)
3 v.š. tahini (sezamų pastos)
2 v.š. alyvuogių aliejaus
apie 2 v.š. citrinų sulčių
2 skilteles česnako
Šiek tiek druskos, pipirų
2elis šviežius lapelius baziliko ir petražolės
apie 3 v.š. virinto vandens

Avinžirnius nukošiau ir sudėjau į indą, ir toliau visus likusius produktus, česnaką išspaudžiau spaudykle. Vandens pyliau jau pradėjus trinti, reikia žiūrėti pagal konsistenciją. Viską sutryniau su blenderiu, ir viskas. Palikau per naktį šaldytuve ir ryte skanavom su pita duona. Skanu taip pat su skrudinta duona, ar bagete.O sekančią dieną buvo užkanda su šviežiom luptom ir juostelėm pjaustytom morkom bei agurkais.
Sotus (kaloringas...), skanus užkandis!


3 komentarai:

  1. oi , butinai isbandysiu nes megstu o pati dar niekad nedarius esu (: kaip sykis nusipirkau tahini pastos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pabandyk, mums patiko, mb sakė toks pat kaip gautum pas arabus :D
    sekančiu kartu dėjau dar saulėj džiovintų pomidorų davė tokė skonį gerą.
    Hummus šiaip labai sotus,aišku ir kaloringas, bet ryte suvalgius soti jauties iki pietų

    AtsakytiPanaikinti
  3. ai dar o tu nežinai kiek jį galima laikyti padarytą šaldytuve?

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...