2017 m. gegužės 1 d., pirmadienis

Varškiniai čirviniai blynai



Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu skonį.
Receptas sulipdytas iš kelių rastų, bet pakeičiau šiek tiek pagal turimų produktų kiekį.

Reikės:
300 g. varškės
3 kiaušinių
40 g. sviesto
150 g. miltų
180 ml. kefyro
1,5 v. š. cukraus
žiupsnelis druskos
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos

Ištirpinti sviestą, išplakti kiaušinius su cukrumi, sumaišyti su sviestu ir  kefyru.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska bei soda.
Viską sujungti į vientisą masę ir kepti čirvinių blynų keptuvėje.
Nepilti daug tešlos, nes blynai pučiasi ir kyla, kad nebėgtų per kraštus.

Patiekti pagal pageidavimus, skanu su medumi ir trintomis braškėmis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...