2017 m. gegužės 1 d., pirmadienis

Jautienos troškinukas


Greita, skani, paprasta bet ne visai prasta vakarienė.
Nelabai čia ir reikia recepto, bet kažkaip pastebėjau  :) kad mėgstu jautienos troškinuką su miežiais, nes jau su eiliniais ryžiais jau nusibodę (barley semolina šitas vadinas, kur verdu, bet turbūt bus tas pats kas miežių kruopos.. )


Rekės:
Jautienos mėsytės
2 geltonųjų svogūnų (raudoni netiks, nebus taip skanu)
Skysto sviesto kepimui
Prieskonių mėsai
Miežių ir salotų garnyrui


Jautieną susipjaustyti mažais gabaliukais, svogūną susismulkinti.
Keptuvę gerai įkaitinti, pilti sviestą, pakepinti svogūną iki geltonumo, tada sudėti mėsą, paskaninti prieskoniais.
Pastoviai vartant apkepinti mėsą kelias minutes, kol pradės skirtis sultys, tada sumažinti ugnį, pilti šiek tiek vandens ir dar palikti troškintis.
Kol mėsa troškinas, išsivirti miežius ir pasiruošti salotas.
Nereikia papildomo padažo nes nuo svogūnų ir mėsos sulčių susidaro skanus rudas padažiukas.
          Skanaus..........

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...