2017 m. gegužės 1 d., pirmadienis

Pusryčiai išsinešimui :)

Pusryčius dažniausiai nešuosi į darbą ir jie būna iš dviejų dalių :)
Pirmoji - jogurtas, dažniausiai graikiškas, arba natūralus su cinamonu bei namine granola, paskanintas chia sėklytėmis bei šviežiomis kanapių sėklomis. Kartais - šaldytomis uogomis.

 Toks jogurtas, paskanintas papildais, suteikia sotumo jausmą, neturi daug pridėtinių cukrų jei naudojate natūralų ar graikišką jogurtą, o ne įvairius "vaisinius".
Jei trūksta saldumo, galima pagardinti šaukšteliu natūralaus medaus ar agavų sirupu, bet kadangi granola jau turi saldumo, tai pilnai pakanka.



Antroji pusryčių dalis - vaisių kokteilis. Eiliškumas gali keistis :)

Kokteilį plaku jei ne kasdien, tai kas antrą dieną, kai nusibosta, padarau kelių dienų pertrauką.

Mano kokteiliai dažniausiai būna iš: šaldyto banano (visada nauodoju pusę, dviem porcijom), avokado, špinatų (šviežių ar šaldytų), ir papildomų uogų paskaninimui - braškių, aviečių, šaldytų mangų ar melionų, mėlynių, ananasų. Pasirinktinai, 2-3 skirtingos rūšys plius skystis - apelsinų sultys, ir /ar migdolų pienas.


Kartais perku jau maišelyje sumaišytus įviarius šaldytus vaisius ir uogas, tai tiesiog belieka įpilti saujelę. Bet juose dažniausiai būna daug vynuogių ir mandarinų, o jie per daug saldūs kokteiliuose, tai daugiau renkuosi pati kokius vaisius noriu.

Į kiekvieną koktelį pilu 2 a.š. moringos lapų miltelių  (apie ją galite pasiskaityti čia: http://tinklarastis.fitfood.lt/moringos-lapu-milteliai-triguba-nauda/ ) arba raudonųjų burokėlių miltelių ( jų nereikia padauginti, nes suteikia specifinį skonį), kartais dedu šaukštą avižinių dribsnių, tada kokteilis būna sotesnis.

 Tokie kokteiliai greitai paruošiami, fantazijos reikalas ką sudėsite į kokteilinę, jei kokteilis per tirštas, įpilkite daugiau sulčių ar pieno. Jei per skystas, įdėkite šaukštelį avižinių dribsnių ar papildomų vaisių.


Skanaus :) :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...