2014 m. kovo 21 d., penktadienis

Tarybinis guliašas

Recepto idėja iš Čia.  Genialumas paprastume, darydavau labai panašiai, bet be rauginto agurkėlio, o pasirodo čia jis duoda visą cinkelį! Vienas mūsų paskutinių metu labai dažnai gamintų patiekalų.



Reikės:

~ 600 g. jautienos (ar kita mėsa pasirinktinai)
2 morkų
2 svogūnų
1 rauginto agurko
Mėgiamų prieskonių mėsai
Pomidorų pastos
Garstyčių šaukštelio
Majonezo šaukšto
Trupučio grietinės
Miltų

Jautieną supjaustyti  juostelėmis,sumaišyti su pasirinktinais prieskoniais įdėti šaukštą  majonezo ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Mėsą apkepinti keptuvėje, po to sudėti į puodą (aš darau visada ketaus puode, pastebėjau, kad mėsa būna žymiai minkštesnė, ir tada jau darau tam pačiam, nebereikia perdėti), įpilti vandens ir troškinti. Kol mėsa troškinasi sutarkuoti morkas ir žiedais supjaustyti svogūnus. Juos pakepinti keptuvėje, kol suminkštės ir sudėti į puodą su mėsa. Jei skystis išgaruoja, dar galima pripilti, ir palikti troškintis maždaug pusvalandį.


Po pusvalandžio nusemti truputį skysčio nuo troškinamos mėsos, dėti grietinę, pomidorų pastą ir šiek tiek garstyčių. Įmaišyti šaukštą  miltų, kad padažas būtų tirštesnis, viską išmaišyti ir supilti į puodą su mėsa bei daržovėmis, viską gerai išmaišyti.
Agurkėlį sutarkuoti ir taip pat sudėti į puodą, viską dar šiek tiek patroškinti kad persiduotų agurko skonis.


Patiekti tinka su bulvių koše ar tagliatelle makaronais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...