2014 m. kovo 22 d., šeštadienis

Keksiukai su aguonomis

Receptas iš Virtuvės kertelių  ir labai dėkinga Daivai už šias nuostabias formeles! Seniai norėjau ir grožėjaus kitur matydama, negali gautis neskanūs keksiukai jose, manau :))



Iš nurodyto kiekio man gavosi 12 tokių žiedukų keksiukų ir 12 širdučių.

Reikės:

2 didelių kiaušinių
170 g. cukraus
250 ml. kefyro
125 ml. bekvapio aliejaus
250 g. miltų
200 g. aguonų
2 a.š. kepimo miltelių
Nutarkuotos citrinos žievelės (nebūtina, bet man patinka kvapas)

Išplakti kiaušinius su cukrumi iki putų, supilti aliejų bei kefyrą ir dar viską perplakti. 

Atskirame inde persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais bei aguonomis. Miltų mišinį pilti į kiaušinių ir kefyro plakinį ir dar kartą gerai viską perplakti kol nebeliks sausų miltų ir bus vientisa masė.
Citriną nuplauti ir nutarkuoti žievelę, sudėti į masę.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, pilti tešlą į keksiukų formeles ir kepti ~30 minučių.


BŪTINA stebėti ir tikrinti mediniu pagaliuku, kiekviena orkaitė kepa skirtingai todėl laikas apytikslis. Aš kepiau tik 25 minutes (programa viršus apačia su ventiliatoriumi) ir tai dėl to, kad norėjosi vos rusvesnių keksiukų, šviesesniems, bet jau išekpusiems, būtų užtekę ir dar mažiau laiko.





2 komentarai:

  1. Gražuoliai kokie gavosi! Suvalgyčiau dabar vėl :) Ar gerai kepa? Ir širdučių forma puiki ;)
    Daiva (Virtuvės kertelės)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip! puikiai gavos viskas, nekimba, svarbiausia.
      Širdutės iš ten pat pirktos, buvau užsuukus pirkau puodelius, pamačiau tas formeles, tai sakau dar prigriebsiu, lygtais negana buvo... .:))

      Panaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...