2014 m. kovo 25 d., antradienis

Makaronų lizdeliai su faršu

Gal kas pamiršot, kaip kad aš, greita vakarienė.

Reikės: 

Makaronų lizdelių
Maltos mėsos  (kiekis priklausys kiek norėsit lizdelių) mėsą naudoti kokią norit
1 kiaušinio
2 raudonųjų svogūnų
1 skiltelės česnako
Prieskonių mėsai
Keli v.š. grietinės
Sultinio kubelis
1/2 a.š. garstyčių
Keli valgomi šaukštai pomiorų tyrės
Tarkuoto sūrio


Faršą sumaišyti su plaktu kiaušiniu, paprieskoniuoti, išspausti česnako.(Aš naudojau tik jautienos faršą, tai dar dėjau žiūpsnelį džiūvesėlių ). Pridėti mėsos į kiekvieną lizdelį ir sudėti į indą kur troškinsis. Lizdelių apvirti nereikia!
Keptuvėje truputį pasikepinti svogūną, dėti pomidorų pastos, sultinio kubelį ir nemažai vandens, sudėti garstyčias ir galiausiai kelis v.š. grietinės, žiupsnelį druskos, pipirų, viską permaišyti ir pilti ant makaronų lizdelių. Jei dar reiks, vandens  pripilti troškinimosi eigoje,skysčio turi būti maždaug iki lizdelių viršaus.




Troškinti apie 20-25 minutes, prieš pabaiga užberti sūrio at kiekvieno lizdelio ir leisti sūriui išsilyditi. 
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...