2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Vištienos krūtinėlė su avinžirniais


Recepto įdėją pasiėmiau iš čia. Patiko man labai labai. Galvojau kad iš avinžirnių paliks košė, kol krūtinėlė iškeps, bet ne, viskas išėjo puikiai, krūtinėlė minkštutė (iš vis nežinau kaip reikia iškepti sausą krūtinėlę, gal jei perkepama?), kvapni, avinžirniai skanūs, minkšti, su prieskoniais.

Reikės:

1 didelės vištienos krūtinėlės (manoji buvo su kaulu, tai palikau) ar 2 mažesnių
Skardinės koncervuotų avinžirnių (400 g.)
6-8 vyšninių pomidorų
Kapotų petražolių ir baziliko (šviežio)
2 skiltelės česnako
3-4 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. rukytos paprikos miltelių
1 a.š. aitriosios paprikos (jei nenorima aštrumo, nebūtina, žinoma)
1/2 a.š. kmynų
Druskos, pipirų
Žiupsnelis kumino
1/2 a.š. raudonėlio

Dubenėlyje susimaišome prieskonius - papriką, druską, pipirus, kuminą, raudonėlį bei spaustą česnaką, pilam alyvuogių aliejų ir viską išmaišom. 
Prieskonius galima naudti kokius norite, čia parašiau, ką dėjau aš. Kaip bebūtų, sakyčiau česnakas ir rūkyta paprika čia labai tinka!
Krūtinėlę dėti į indą su prieskoniais, ir gerai paspaudžiant apvartyti, kad pasidengtų visa. Palikti šiek tiek pastovėti.
Į indą, kuriame kepsime, berti nusunktus avinžirnius, dėti pusiau perpjautus pomidorus, vieną aš dar tiesiog sutraiškiau, kad išsiskirtų sultys. Dėti krūtinėlę ant viršaus, ir supilti visus prieskonius su aliejumi ant krūtinėlės ir avinžirnių. Sukapoti šiek tiek petražolių ir bazilikų ir užbarstyti ant viršaus. Kad labai neišsausėtų, dar pyliau kelis v.š. vandens.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Dėti kepti ~20 min. Praėjus šiam laikui įpjauti keliose vietose krūtinėlę, jei ji didelė, kad perkeptų gerai, pemaišyti avinžirnius ir dar pakepti ~10 min. (visas kepimo laikas 30-35 min. ar gali būti trumpiau, priklausomai nuo krūtinėlės dydžio, stebėti, ir neperkepti, kitaip bus sausa).


Susidaręs padažiukas iš pomidorų ir prieskonių buvo SUPER skanus! Avinžirniai minkšti, bet nesukritę.
Paprastas tas toks patieklas, bet nesu kepus taip ant avinžirnių, tai mums patiko tikrai.
Mėgstantiems avinžirnius siūlau išbandyti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...