2013 m. liepos 10 d., trečiadienis

Makaronai su rikota


Dvi dienas dariau iš eilės, patiko ir vieni šalti ir kaip garnyras.



Reikia:

Mėgiamų makaronų
Rikotos sūrio
Vyšninių pomidorų
Alyvuogių aliejaus
Šviežių bazilikų (aš pamėgau Graikiškus bazilikus, jie tokie stipresnio kvapo man atrodo)
Druskos, pipirų
Česnako skiltelė

Išsivirti makaronus al dente. Nukošti ir palikti atvėsti.
Rikotos sūrį sumaišyti su išspaustu česnaku. druska, pipirais ir gera sauja smulkintų bazilikų paskaninti alyvuogių aliejumi. Rikotos kiekį pasikoreguoti pagal makaronus. Padažo neturi būti daug, tik kad apsiveltų.
Pomidoriukus pjauti per pusę. Rikotos sūrį sumaišyti su makaronais, sudėti pomidorus ir patiekti.
Makaronai skanu ir kai visiškai atšalę ir kai dar vos šilti, na bent jau mums patiko abu variantai :)


Kitą dieną dariau kaip garnyrą prie šviežių vištienos dešrelių, makaronus sumaišiau dar šiltus.
Makaronų paruošimo idėją radau vienoje iš mano turimų knygų (Vegetarinėje).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...