2013 m. birželio 30 d., sekmadienis

Jautienos "cigarai" su špinatų padažu


Nieko naujo neišradau, bet pabandžiau žinomus skonius pateikti kita forma. man taip patinka, vis ne tie patys nuobodūs kotletai.

Reikės:

Jautienos faršo (~400 g. ėmiau)
1 kiaušinio
2-3 v.š. džiuvesėlių (daugiau ar mažiau priklausys nuo kiaušinio dydžio)
Driuskos, pipirų (ar kitų mėgiamų prieskonių faršui)
Alyvuogių aliejaus, tinkamo kepimui


Padažui: pomidorų pastos arba pomidorų iš skardinės (bet ne ketčupo), 2-3 v.š. neriebios grietinėlės, dviejų didelių saujų špinatų (naudojau šaldytus, tiks ir šviežūs puikiai)

Mėgiamų makaronų ir trupučio parmezano sūrio pateikimui

Kol verda makaronai, pasiruošiame faršą "cigarams". Jie iškeps labai greitai, kadangi makaronai virė 12 min. tai viską ir pasiruošti kol virs jie.
Dubenyje suminkyti faršą su prieskoniais, įmušti kiaušinį, ir pamažu minkant berti džiuvesėlius, kad nebūtų skystas faršas. Jei naudosite kiaulienos ir jautienos faršą, tai džiūvesėlių gali ir neprireikti, juos naudoju kartais, kai naudoju tik jautienos faršą ir norisi minkštesnio gaminio.
Suminkius faršą rankomis formuoti vienodo ilgio "cigarus". Jie nestori, tad kepa greitai, tik reikia apversti kad visi šonai apskrustų.
Keptuvę gerai įkaitinti su trupučiu aliejaus, sudėti visus cigarus vienu metu, ir kelis kart apversti kol kepa.

Tuo tarpu kitoje keptuvėje pasiruošti padažą. Įkaitinti keptuvę, sudėti pomidorų pastą ir grietinėlę, maišant ~ 1 min., pakepti (jei naudojami pomidorai iš skardinės, pakepinti reiks ilgiau, kol pomidorai suminkštės ir sutirštės). Suberti špinatus, pagardinti druska bei pipirais, ir dar viską kelias min. maišant patroškinti. Aš, darant šį padažą, dar nusemiu kelius šaukštus vandens nuo verdančių makaronų, padažas paskystėja, bet taip pat vienu metu, krakmolas, išsiskyręs iš makaronų, padažą šiek tiek "pastangrina".


Salotų kaip ir netrūko prie šio patiekalo, bet prisiminiau, kad dar turiu kelis ridikėlius augančius, tai išsiroviau ir juos :)


Išvirus makaronams, juos nusunkti. Į lėkštę dėti kelis šaukštus padažo, na ir ant viršaus makaronus bei iškeptus cigarus. Ant viršaus - šiek tiek tarkuoto parmezano ir skanaus!
Mums patiko, ypač tas špinatų padažas su makaronais skanus.

2 komentarai:

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...