2013 m. birželio 12 d., trečiadienis

Sveikuoliški kokosiniai keksiukai


Receptas iš knygos "100 desertų sergantiems diabetu".
1 keksiuko maistinė vertė tik 117 Kcal.
Gaunasi 14 keksiukų. Tikslumas šiame recepte svarbus!

Reikės:

80 g. (250 ml.) kokosų drožlių
50 g. (125 ml.) avižinių dribsnių
40 g. (70 ml.) sezamų sėklų
40 g. (70 ml.) saulėgrąžų sėklų
5 v.š. sviesto
1 v.š. medaus
2 kiaušiniai
220 ml. pieno
200 g. miltų (300 ml.)
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. sėlėnų (kvietinių, bet aš naudojau linų)
3 v.š. rudojo cukraus
80 g. razinų (100 ml.)


Kokosų drožles, avižinius dribsnius, sezamų bei salėgrąžų sėklas sumaišyti ir paskrudinti sausoje keptuvėje.
Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su medumi ir cukrumi, išplaktais kiaušiniais ir pienu.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sėlenomis, razinomis ir paskrudintu mišiniu.
Sauso mišinio viduryje padaryti duobutę ir po truputį supilti kiaušinių plakinį. Maišyti tol, kol masė taps vienalytė. Masė gaunasi gan skystoka.


Tešlą išdėlioti į keksiukų formeles. Kepti 180 laipsių orkaitėje ~25-30 min. Tikrinti mediniu pagaliuku kol nebekibs.


Keksiukai savotiško skonio,tokie prie drėgnesnių, sunkūs, nesaldūs, jei norisi daugiau saldumo, reiktų padidinti cukraus kiekį. Man patiko su šaltu pienu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...