2013 m. birželio 21 d., penktadienis

Biscotti su moliūgų sėklomis, saulėgrąžomis ir džiovintomis spanguolėmis


Receptas iš virtuvės kertelių
Stiklinė 200 ml.

Reikės: 

25 ml. alyvuogių aliejaus
100 – 125 g. cukraus*
2 kiaušinių
200 g. milų
2 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 pilnos stiklinės maišytų moliūgų ir saulėgrąžų sėklų **
1 v.š. kokosų drožlių
1/2 stiklinės džiovintų spanguolių

*cukraus dėjau 70 g. ir mums pakako ir net per daug. Jeigu mėgstat saldžiai, dėkite visą normą, jei ne, reiktų mažinti. Vietoj mažesnio kiekio cukraus bėriau 1 v.š. kokosų drožlių
** Orig. recepte buvo tik moliūgų sėklos, bet aš dėjau daugiau nei pusę stiklinės moliūgų ir likusią dalį saulėgrąžų sėklų

Viename dubenyje sumaišyti sausus produktus, išskyrus moliūgų sėklas ir spanguoles.
Kitame dubenyje sumaišyti šlapius produktus. Sausus produktus suberti į šlapius ir gerai išmaišyti,  suberti moliūgų sėklas ir spanguoles. Išminkyti tešlą,drėgnomis arba miltuotomis rankomis suformuoti kepaliuką ir dėti ant kepimo popieriaus išklotos skardos.

Kepti įkaitintoje orkaitėje 175 laipsnių ~20 min., kol kepaliuko paviršius apsitrauks plutele. Išimti iš orkaitės, palikti ~ 15 min. atvėsti, paskui duonai skirtu peiliu (su dantukais) supjaustyti  ~ 1 cm storumo riekelėmis, sudėti atgal į skardą ir vėl  dėti kepti ~ 10 – 15 min.
Atvėsinti ir sudėti į sandarią dėžutę.

Dabar mano pastebėjimai. Skonis buvo labai geras, tokie "turtingi" skoniu, tačiau man nesigavo trapūs, o tokie pominkščiai. Biscotti paprastai turi būti traškūs. Nežinau kame bėda, gal per mažai pakepiau paskiau? nes dariau dar vienus biscočius po to ir jie gavosi traškūs. Bet siūlyčiau bandyti ir atrasti savo mėgiamą variantą, nes jų yra labai daug.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...