2011 m. birželio 30 d., ketvirtadienis

Naminiai vaniliniai ledai

Recepto mixas iš čia ir iš čia

Gaunasi apie 500-600 ml. jau pagamintų vanilinių ledų.



300 ml. 15 proc. grietinėlės
200 ml. 35 proc. grietinėlės
40-50 g. baltojo cukraus
3 kiaušinio tryniai
2 vanilės ankštys

Vanilinę ankštį perpjauti per pusę išskrobti minkštimą, sudėti į grietinėlę, ankštis taip pat. Grietinėlę užvirti pastoviai maišant, kai užverda, vanilės ankštis išimti, tada sudėti cukrų ir dar pavirti, kol maišant nebesijaučia cukraus gabaliukų.
Gerai išplakti trynius, ir atsargiai plona srovele supilti grietinėlę į trynių masę pastoviai maišant. Statyti puodą ant nedidelės ugnies ir dar gerai maišant pavirti, kol pradės tirštėti (apie 12-15 min.)
Nukelti nuo ugnies, atvėsinti ir dėti į indą, ir į šaldiklį. Kas 2-2,5 val išimti ir mikseriu gerai išplakti (plakiau 3 kartus), ir palikti per naktį sustingti.

Skanūs, naminiai ledai, tik gal kiek minkštesni išėmus, nei kad pirktiniai.

Jei norima riebesnių ledų, galima dėti vienodo proc. grietinėlę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...