Recepto mixas iš čia ir iš čia
Gaunasi apie 500-600 ml. jau pagamintų vanilinių ledų.
300 ml. 15 proc. grietinėlės
200 ml. 35 proc. grietinėlės
40-50 g. baltojo cukraus
3 kiaušinio tryniai
2 vanilės ankštys
Vanilinę ankštį perpjauti per pusę išskrobti minkštimą, sudėti į grietinėlę, ankštis taip pat. Grietinėlę užvirti pastoviai maišant, kai užverda, vanilės ankštis išimti, tada sudėti cukrų ir dar pavirti, kol maišant nebesijaučia cukraus gabaliukų.
Gerai išplakti trynius, ir atsargiai plona srovele supilti grietinėlę į trynių masę pastoviai maišant. Statyti puodą ant nedidelės ugnies ir dar gerai maišant pavirti, kol pradės tirštėti (apie 12-15 min.)
Nukelti nuo ugnies, atvėsinti ir dėti į indą, ir į šaldiklį. Kas 2-2,5 val išimti ir mikseriu gerai išplakti (plakiau 3 kartus), ir palikti per naktį sustingti.
Skanūs, naminiai ledai, tik gal kiek minkštesni išėmus, nei kad pirktiniai.
Jei norima riebesnių ledų, galima dėti vienodo proc. grietinėlę.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą