2011 m. birželio 30 d., ketvirtadienis
Duonelės su morkom ir saulėgrąžom
Receptą padiktavo viena danė moteris, tad iš kur tiksliai paimtas nepasakysiu.
12 nemažų duonelių išsikepti reikia:
50 g. šviežių mielių (17 g. sausų)
500 ml šilto vandens
1-1,1 kg kvietinių miltų
40 g. cukraus (dėjau mažiau)
10 g. druskos (dėjau kiek mažiau)
75 g. minkšto sviesto
2 kiaušiniai
150 g. saulėgrąžų
4 tarkuotos morkos
Į dubenį sudėti miltus, sumaišyti su druska. Jei naudojamos sausos mieles, sumaišyti jas su šiltu vandeniu ir supilti ant miltų, jei šviežios, įtrupinti į miltus (ir tada supilti vandenį), suberti cukrų ir viską gerai išmaišyti.
Sudėti smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą ir viską gerai išmaišyti ir dar paminkyti 6-8 min. Suberti saulėgrąžas ir tarkuotas morkas ir viską perminkyti. Tešla bus ganėtinai kibi ir nevientisa, bet taip turi būti.
Stalviršį pamiltuoti ir palikti tešlą pakilti apie 1 val. uždengtą drėgnu rankšluosčiu.
Pakilus tešlai, per vidurį padaryti nedidelę duobutę. Įmušti du kiaušinius. Arba spec. mentelių pagalba, arba kaip aš naudojau mentelę kepimui, sujungti kiaušinius su tešla vis pakapojant tešlą, kol viskas susijungs į vientisą masę.
Ganėtinai lipnus procecas, todėl reikia pasiruošti daugiau vietos ant stalviršio ar stalo.
Tešlą peilio pagalba padalinti į maždaug lygius 12 gabalėlių, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar palikti pakilti apie 1 val.
Duonelės neturi būti lygios.
Pakilusias duoneles kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių, priklausomai nuo dydžio. Bus iškepusios, kai patikrinus mediniu pagaliuku jis neapsivels ir paviršius bus gražiai rudas.
Atvėsinti ant grotelių ir skanauti.
Skanios tiesiog vienos, ar perpjovus per pusę su tepamu sūreliu, lašiša ar kumpio gabalėliu.
Kad išlaikyti šviežias, likusias duoneles užšaldau, ir išimu tik ryte prieš valgant.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą