2010 m. spalio 13 d., trečiadienis

Keksiukai su nektarinais



Labai senai daryti, bet vis neįkelti į mano dienoraštį.

Iš šios normos gavosi 20 keksiukų:

175 g sviesto
130 g. cukraus (nebuvo labai saldu, kas mėgsta saldžiau, galima ir daugiau)
3 kiaušinių
250 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Pakelis vanilinio cukraus
Keli lašai citrinų sulčių
4 nektarinai



Sviestą ištirpdinti ir sudėti cukrų bei vaninilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės, kol cukrus išsilydo. Miltus persijoti, bei sumaišyti su kepimo milteliais. Į sviesto masę mušti kiaušinius vieną po kito, pridedant po 1 v.š. miltų, ir gerai vis permaišyti. Kai visi trys kiaušiniai sumušti ir 3 v.š. miltų suberti, suberti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Citrinos sultis supilti įmušus visus kiaušinius.
Tada nusiplauti nektarinus ir juos susipjaustyti nelabai plonomis riekutėmis (manieji buvo gerokai panokę, dėl to naudojau kepimui, sunkiai pjaustės, bet su aštriu peiliu pavyko).
Pasiruošti keksiukų formeles. Kadangi neturiu kol kas formos kept keksiukams, tai naudojau popierines, ir jas gražiai sudėjau į didelę kepimo skardą. Kepant jie pūtės, ir gražiai vienas su kitu susiglaudė, neišbėgo niekas.


Taigi, į dvigubą popierinį keksiukų indelį dėti šiek tiek masės, mažiau nei pusę, tada dėti dvi-tris nektarinų skilteles, ir ant viršaus šiek tiek masės vėl.
Taip sudėlioti visus keksiukus, ir pašauti į gerai įkaitintą orkaitę. Kepė apie 30 min. (laipsnių nepasakysiu, pas mane orkaitė be jų.. bet ant vid. ugnies).



Skanaus :)



Recepto pagrindas "Madeira pyrago" su mažom modifikacijom

1 komentaras:

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...