
Reikės:
Mažos ar didesnės vištos (priklausomai nuo valgytojų)
Daržoves skaičiuoju maždaug po 2-4 žmogui
Taigi, kiek žmonių valgys, dar reikia
Bulvių
Morkų
Raudonųjų svogūnų
Daržovės kepdamos susitraukia nemažai, tai nereikia pabijot pridėt iki viršaus, jei netelpa į indą, nes jos tikrai susitrauks ir kepant atsiras daug vietos.
Vištieną marinavau per naktį pasidarius įvairių prieskonių mišinį (druska, pipirai, šiek tiek spausto česnako, paprikos miltelių, šiek tiek kario bei kmynų).
Vištiena dedam į indą, kuriame kepsim. Pasiruošiame daržoves - bulves gerai nuplaunam, ir supjaustom į keturias dalis, morkas nulupame, pjaunu per pusę, ir dar kartą per pusę. Smulkiau nereikia, nes susitrauks. Raudonuosius svogūnus nulupu (tokiam kepimui geriau tinka raudoni, nes iškepus palieka labai saldūs) ir perpjaunu per pusę, o kartais ir dar per pusę, bet realiai nebereikia.
Tada viską dedu į stiprų plastikinį maišelį, pilu šiek tiek jūros druskos, šiek tiek aliejaus, viską pakratau ir apdėlioju aplink vištieną.
Kepa maždaug apie valandą, 180 laipsnių orkaitėje. Porą kart apverčiu tiek vištieną, tiek daržoves.
Skanaus!

p.s.
-foto paimtos iš dviejų skirtingų gaminimų, dėl to ant žalios vištienos nesimato kmynų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą