2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

Jautienos kotletai kitaip



Viena iš labiausiai pasisekusių vakarienių, kuri bus kartojama dar ne kartą ir ne dvi.

Reikės:
Jautienos (pamiršau pasvert kiek dėjau, bet čia kiek jau norisi kotletukų)
Geltonųjų svogūnų (skaičiavau maždaug 1 svogūną 2 kotletams, tai aš dėjau 4 svogūnus,gavos 10 kotletukų)
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Šiek tiek neriebios, gaminimui skirtos grietinėlės
Baziliko, Oregano prieskonių
Aliejaus kepimui
Jautienos extrakto arba HP padažo

- Nulupti svogūnus, perpjauti per pusę ir pjaustyti griežinėliais.
Pasiruošti mėsą:
- Faršą dėti į indą, gerai viską išminkyti (naudojau gryną jautienos faršą, nežinau kaip būtų su kiaulienos, bet manau kad ne tas pats, čia ir esmė, kad sausas jautienos faršas, kuris nesigauna visai sausas iškepus). Druskos ir pipirų neberti minkant.
-Susiformuoti rutuliukus kotletams (jie neturi būti labai maži ir ploni, nes šiek tiek susitraukia).
- Plataus peilio pagalba suploti ir suformuoti apskritimus.
- Aštria peilio puse "pakapoti" per kotletukus išilgai ir skersai, kad pasidarytų įbrėžimai (bet negiliai, aišku, vos vos).
- Tada gerai apibarstyti druska (naudojau jūros) ir šviežiais maltais pipirais iš abiejų pusių. Nepagailėti.





- Pasiruošti dvi keptuves ir indą atsparų karsčiui, įkaitinti orkaitę, kad būtų šilta.
- Tada vienoje keptuvėje gerai apkepiname svogūnus ant aliejaus, kol tampa minkšti, saldūs, ir gražiai geltoni, bet nesudegę!




-Į kitą keptuvę, į gerai įkatintą aliejų dėti kotletukus (kadangi man visi netilpo iš karto, kepiau per du kartus).
-Gerai apkepinti iš abiejų pusių stengiantis neperlaužti, kad neišbėgtų visos sultys.
-Kai iškepa pirma keptuvė, kotletukus sudėti į indą ir dėti į orkaitę,uždengus folija, kad laikytųsi šilti (orkaitės karštumas tik kad išlaikytų karštį).
-Kai iškepa paskutiniai kotletai, išimti indą iš orkaitės, sudėti visus kotletus ir ant kiekvieno viršaus uždėti iškeptus svogūnus. Kol bus paruoštas padažas vėl dėti į orkaitę uždengus aliuminio folija.


-Padažą gaminti toj pačioj keptuvėj, kur kepė kotletai, nes ten liko išbėgusios sultys iš mėsos.
- Užsivirinti vandens, supilti į keptuvę, maždaug du puodelius, na arba pagal poreikį kiek reikia padažo.
-Dar dėjau šiek tiek druskos ir pipirų, bei baziliko ir oregano prieskonių, bei 1 a.š. jautienos ekstrakto (paprastai naudočiau HP padažą, bet dabar neturėjau).


-Viską gerai išmaišyti ir maišant palikti iki užvirimo, tada supilti grietinėlę ir dar palikti iki užvirimo.
-Kai padažas užverda, išjungti orkaitę ir išimti indą su kotletais.
-Pilti padažą ant viršaus, atsargiai, kad nenubėgtų svogūnai.
-Išsivirti ryžių/bulvių/ar bulvių košės ir skanauti :)


Na, mums labai patiko, nesigavo sausi visiškai, sotūs skanūs kotletukai kitaip.
Su tokiu padažiuku įsivaizduoju, kad ant bulvių košės būtų labai super, bet ir su ryžiais visai gerai susivalgė.
Svogūnai duoda subtilaus saldumo, ir labai čia tinka.
Vietoj grietinėlės tiktų ir pienas, šį kart buvo su ja.

Skanaus!

11 komentarų:

  1. Kaip skanuuuuuu vaje vaje.
    SUPER !
    Merci

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo pasakiskai... jautiena, tiek kepinti svogunai... mmmm...

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kas tas HP padažas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ten kur yra zodziai "hp padazas" yra nuoroda, kaip tas padazas atrodo.
    Negaliu pasakyt, ar jo visur yra, ten kur gyvenu, jo randu.
    Toks rudas, tirstas su idomiu skoniu padaziukas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. atrodo per riebus,kad taukai bega...

    AtsakytiPanaikinti
  6. atrodo gardziai! Kaip tik dabar ir bandau,tik su surio padazu

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikiuos, kad buvo skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O jei dar sudejus kepti kotletukus isspaustumete ant druskos ir pipiru citrinos sulciu butumet devintame danguje, patikekit!

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...