2010 m. rugpjūčio 5 d., ketvirtadienis

Sausai raugti agurkai



Šitą receptuką paskaičiau forume, nusprendžiau pabandyti,ir gavosi tikrai skaniai.
Greičiausiai jei turėčiau vyšnių medį, nuo kurio galiu skinti lapus, tai daryčiau įprastiniu būdu, bet dabar tai labai tiko ir šis.

Reikės:

1 kg mažų agurkiukų
3 skiltelės česnako
3 v.š. jūros druskos (rupi tinka taip pat)
Dyydelis pundas krapų

Priklausomai kada reikia agurkų, nupjauti galiukus, jei reikia greičiau, supjaustyti riekutėmis. Agurkus sudėti į stiprų plastikinį maišelį, suberti druską, krapus bei česnako skilteles. Viską gerai sukratyti, užrišti maišelį ir dėti į šaldytuvą. Per dieną pakratyti maišuką 3-4 kartus, palikti per naktį šaldytuve. Kitą dieną jau galima ragauti skanius, šviežiai raugtus agurkus.

2 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Taigi viskas parašyta, ko reikia ir kaip daryti :)
      sausi tame, kad jie ne vandenyje kaip įprastai.

      Panaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...