2010 m. liepos 17 d., šeštadienis
Obuolių pyragas
Reikės:
175 g sviesto
175 g cukraus
3 kiaušinių
Pusę citrinos sulčių ir žievelė (šį kart neturėjau, pyliau citrinos esencijos 2 a.š.)
250 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
3 nemaži obuoliai
1 a š. cukraus plius cinamono apibarstymui
Sviestą ištirpdyti ir sumaišyti su cukrumi. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais.
Į sviesto mišinį mušti po vieną kiaušinį ir vis pridėti po 1 v.š. miltų gerai išmaišant. Kai visi trys kiaušiniai sumušti ir 3 v.š. miltų suberti, suberti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Citrinos sultis supilti įmušus visus kiaušinius.
Tešlą supilti (gaunasi geros tirštos grietinės tirštumo) į skardą (ją patepti šiek tiek sviestu). Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis riekutėmis, ir sudėlioti ant pyrago viršaus. Apibarstyti maišytu cinamonu su cukrumi.
Kepti apie 160 laipsnių 45 min.(arba kol gražiai paruduos, ir įdėjus pagaliuką nebekibs) orkaitėje.
Kepiau apvalioj skardoj su skyle.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Kaip skanuuuuuuu, ir graziai atrodo, tokio recepto dar nezinojau reiks pabandyt
AtsakytiPanaikinti