2010 m. liepos 17 d., šeštadienis

Obuolių pyragas



Reikės:

175 g sviesto
175 g cukraus
3 kiaušinių
Pusę citrinos sulčių ir žievelė (šį kart neturėjau, pyliau citrinos esencijos 2 a.š.)
250 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
3 nemaži obuoliai
1 a š. cukraus plius cinamono apibarstymui



Sviestą ištirpdyti ir sumaišyti su cukrumi. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais.
Į sviesto mišinį mušti po vieną kiaušinį ir vis pridėti po 1 v.š. miltų gerai išmaišant. Kai visi trys kiaušiniai sumušti ir 3 v.š. miltų suberti, suberti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Citrinos sultis supilti įmušus visus kiaušinius.
Tešlą supilti (gaunasi geros tirštos grietinės tirštumo) į skardą (ją patepti šiek tiek sviestu). Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis riekutėmis, ir sudėlioti ant pyrago viršaus. Apibarstyti maišytu cinamonu su cukrumi.
Kepti apie 160 laipsnių 45 min.(arba kol gražiai paruduos, ir įdėjus pagaliuką nebekibs) orkaitėje.
Kepiau apvalioj skardoj su skyle.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Kaip skanuuuuuuu, ir graziai atrodo, tokio recepto dar nezinojau reiks pabandyt

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...