Nežinau kaip pavadinti, bet čia toks "reikalas" ant greičio, kai nagai "niežti" ir nežinai ko nori, ir ką pasidaryt... :D
Reikės:
3 v.š. sviesto
5 v.š. cukraus
1-2 v.š. vandens
Mėgiamų įvairių riešutų
Viskas daros labai paprastai.
Reikia keptuvės, kokios mažesnės ir ne pačios geriausios..
Riešutus susismulkinti šiek tiek (aš naudojau anakardžius,migdolus, žemės, bei braziliškus riešutus, visų po kelis vienetus).
Į keptuvę dedam cukrų ir pilam vandens, šaukštą, kad cukrus visas sušlaptų, kai patirpsta šiek tiek, sudėti sviestą, ir pastoviai gerai maišyti, ir žiūrėti, kad nesudegtų. Kai jau sviestas ištirpsta, ir pradeda darytis karamelė, nukelti nuo ugnies, į atsparų indą (aš dedu plastikiniam)suberti riešutus ant dugno, ir užpilti ištirpdyta mase. Atsargiai, nes labai karšta! Ir dar greitai viską permaišyti. Cukrus stingsta labai greitai. Viską suspausti, apdengti plėvele, palikti atvėsti, ir tada į šaldytuvą dar galima įdėt, kad atšaltų. Sustingsta labai greitai.
Tada išimu iš plastikinio indo, ir su peiliu tiesiog sukapoju mažais gabaliukais ir į sandarų indą, "juodai" dienai, kai kažko norisi, o nežinai ko :D
Dėmesio! Keptuvę, kurioje kepė, reikia pamerkti į šaltą vandenį iš kart, tada nespės prikepti cukrus, ir iš kart išplauti.
2010 m. liepos 17 d., šeštadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą