2010 m. liepos 17 d., šeštadienis

"Saldainiukai"

Nežinau kaip pavadinti, bet čia toks "reikalas" ant greičio, kai nagai "niežti" ir nežinai ko nori, ir ką pasidaryt... :D






Reikės:

3 v.š. sviesto
5 v.š. cukraus
1-2 v.š. vandens
Mėgiamų įvairių riešutų

Viskas daros labai paprastai.
Reikia keptuvės, kokios mažesnės ir ne pačios geriausios..
Riešutus susismulkinti šiek tiek (aš naudojau anakardžius,migdolus, žemės, bei braziliškus riešutus, visų po kelis vienetus).
Į keptuvę dedam cukrų ir pilam vandens, šaukštą, kad cukrus visas sušlaptų, kai patirpsta šiek tiek, sudėti sviestą, ir pastoviai gerai maišyti, ir žiūrėti, kad nesudegtų. Kai jau sviestas ištirpsta, ir pradeda darytis karamelė, nukelti nuo ugnies, į atsparų indą (aš dedu plastikiniam)suberti riešutus ant dugno, ir užpilti ištirpdyta mase. Atsargiai, nes labai karšta! Ir dar greitai viską permaišyti. Cukrus stingsta labai greitai. Viską suspausti, apdengti plėvele, palikti atvėsti, ir tada į šaldytuvą dar galima įdėt, kad atšaltų. Sustingsta labai greitai.
Tada išimu iš plastikinio indo, ir su peiliu tiesiog sukapoju mažais gabaliukais ir į sandarų indą, "juodai" dienai, kai kažko norisi, o nežinai ko :D

Dėmesio! Keptuvę, kurioje kepė, reikia pamerkti į šaltą vandenį iš kart, tada nespės prikepti cukrus, ir iš kart išplauti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...