Reikės:
200 g. varškės
3 kiaušinių
5 v.š cukraus (gavosi saldūs)
100 ml natūralaus jogurto arba kefyro
Žiupsnelis druskos
50 g. sviesto
200 g. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
Varškę, kiaušinius, cukrų, jogurtą, tirpintą sviestą, druską gerai ištrinti blenderiu iki vientisos masės. Berti persijotus miltus ir dar perplakti. Tešla gaunasi gana tiršta, bet taip turi buti. Man gavosi gal net per tiršta, tai pyliau truputį pieno.
Kepti belgiškų vaflių keptuvėje, arba taip pat puikiai gausis čirvinių blynų keptuvėje.
Tokius dalykus kepu kartą ar du per metus, tai nusprendžiau daryti iš dvigubos porcijos ir dalį užšaldyti. Bus pusryčiams, kai nėra laiko, ar kai norisi kažko skanaus :)
Is dvigubo kiekio gavosi 16 vaflių.
Saltinis: iš "viruvinės šėlionės" fb puslapyje pasidalintas receptas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą