2019 m. sausio 26 d., šeštadienis

Varškiniai vafliai



Reikės:

200 g. varškės
3 kiaušinių
5 v.š cukraus (gavosi saldūs)
100 ml natūralaus jogurto arba kefyro
Žiupsnelis druskos
50 g. sviesto
200 g. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių

 Varškę, kiaušinius, cukrų, jogurtą, tirpintą sviestą, druską gerai ištrinti blenderiu iki vientisos masės. Berti persijotus miltus ir dar perplakti. Tešla gaunasi gana tiršta, bet taip turi buti. Man gavosi gal net per tiršta, tai pyliau truputį pieno.
 Kepti belgiškų vaflių keptuvėje, arba taip pat puikiai gausis čirvinių blynų keptuvėje.


Tokius dalykus kepu kartą ar du per metus, tai nusprendžiau daryti iš dvigubos porcijos ir dalį užšaldyti. Bus pusryčiams, kai nėra laiko, ar kai norisi kažko skanaus :)
Is dvigubo kiekio gavosi 16 vaflių.
 Saltinis: iš "viruvinės šėlionės" fb puslapyje pasidalintas receptas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...