2019 m. sausio 13 d., sekmadienis

Sveikuoliški keksiukai iš raudonųjų pupelių

Adaptuotas receptas žymiojo brownio su raudonosiomis pupelėmis variantas.
Iš šio kiekio išeina 12 keksiukų.


Reikės:

1 skardinės raudonųjų pupelių (400 g)
120 g datulių be kauliukų
1 mažas bananas
3 v.š. stambių avižinių dribsnių
2 v.š. smulkintų migdolų riešutų
3 v.š. karčiosios kakavos
Žiupsnelis druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kokosų aliejaus
2 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių

Pamerkti datules į verdanti vandenį bent 15kai minučių. Perplauti pupeles šaltu vandeniu.
Sudėti į blenderį viską, išskyrus riešutus.
Nupilti vandenį nuo datulių, bet neišpilti, jo gali prireikti jei masė per tiršta, tiesiog atskiesti su tuo vandeniu.
Sutrinti viską iki vientisos masės, tada sudėti riešutus ir dar kelis kartus permalti, riešutai turi likti, jų nereikia sumalti iki miltų, nebent nepatinka keksiukuose jausti riešutus. Jei masė gaunasi per tiršta, įpilti šiek tiek palikto vandens nuo datulių.
Įkaitinti orkaitę iki 180 °C, kepti apie 15-18 min, patikrinti mediniu pagaliuku.
Skaniausi keksiukai kitą dieną ar bent kelias valandas pastovėję šaldytuve.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...