2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Blyneliai su vištienos įdaru



Oi... seniai taip skanu bebuvo... o dar faktas tas, kad kelias dienas apie juos svajojau. Nors, gerai pagalvojus nežinau ar esu iš vis tokį variantą valgius, nekalbant apie darymą.. Su mėsos įdaru - taip, bet tokie buvo tik mano fantazijose ir pagaliau "išgimdyti" gavos labai puikūs :D
Konkretaus recepto neieškojau, čia tokie produktai, kad ką sudėsi, kas tinka tarpusavyje, tas bus gerai man atrodo...
Kas dar man patiko šiame gaminime, kad tai vieno indo patiekalas, mažiau plovimo paskiau.

Dariau taip:

Pirmiausiai išsikepiau blynelius per visą keptuvę iš miltų, vandens ir pieno, 1 kiaušinio ir šiek tiek druskos. Tikslių proporcijų nežinau, čia jau viskas "iš akies", na blynelius manau ne vienas moka pasidaryti :)
Toj pačioj keptuvėj iki auksinio atspalvio su šiek tiek aliejaus, pakepinau vieną smulkiai kombainu pjaustytą svogūną. Kai pageltonavo, sudėjau vištienos krūtinėlę pjaustyta nestoromis juostelėmis,šiek tiek druskos, pipirų, muskato riešuto, žiupsnelį kurkumos ir etiopiško berbere prieskonių mišinio ir vis maišant apkepinau. Baigiant kepti sudėjau mažą skardinę koncervuotų kukurūzų ir įpyliau šiek tiek neriebios grietinėlės, kad gautųsi vos vos padažiukas. Norintiems daugiau padažo, reikia pilti daugiau, nes kepant patirštės.
Na ir viską dar kelias min. pakepinau.
Tada ėmiau jau iškeptus blynelius, dėjau įdaro, susukau ir užlėnkiau galus. Man gavosi 6 blyneliai iš vienos vištienos krūtinėlės.
Dėjau į tą pačią keptuvę, pyliau šiek tiek aliejaus ir dar gerai apkepinau iš abiejų pusių.



Ir viskas! Galime skanauti! Jau nebereikia jokio padažo, nes šiek tiek skysčio yra iš vidaus.
Manau čia labai puikiai tiktų ir kepinti grybai. Kadangi mes jų nevalgom, tai nedėjau, bet vaizduotė pakuždėjo :)



...Ir kaip ten vienas vaikas sakė... buvo buvo ir nebeliko! ...


Bon Appétit!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...