2011 m. liepos 3 d., sekmadienis

Naminiai hamburgeriai

Bandelių receptas iš šitos knygos



Hamburgerių duonelėms iškepti reikės:

15 g. šviežių mielių
400ml šilto vandens
750g. miltų (reikėjo dar pridėt šiek tiek minkant)
15 g. sviesto
šiek tiek druskos ir sezamo sėklų (nebūtina)

Gavos 12 bandelių (žalios ešlos apie 115 g. kiekvienos).

Mieles sumaišyti su 1/3 dalimi vandens. Miltus persijoti į didesnį dubenį, ir įpjaustyti smulkiais gabaliukais sviestą. Padaryti per vidurį duobutę ir supilti mieles bei likusį vandenį. Viską gerai sumaišyti ir dar minkyti ranka, kol tešla atšoks nuo sienelių (šiuo momentu man reikėjo kiek daugiau miltų, nes labai kibo).
Stalviršį pabarstyti miltais ir dar minkyti apie 10 min.
Tada sudėti atgal į dubenį, uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti pakilti ~1 val.
Kai tešla pakyla, ją dar paminkyti ir padalinti į lygias 12 dalių (maždaug pasvėriau po 115 g.).
Rankas pamiltuoti ir suformuoti rutuliukus, dėti ant skardos ir šiek tiek paspausti.
Uždengti aliuminio folija ir dar leisti pakilti ~1 val.
Kai pakyla, ištepti bandeles vandeniu su ištirpinta druska, bei apibarstyti sezamo sėklomis (nebūtina, bet skanu).



Bandelės bus pasiplojusios, bet kepant pakils.
Kepti 230 laipsnių, apie 20-25 minutes.
Iškepusias bandeles išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.



Pasiruošti įdarą hamburgeriams.

Jautienos faršą sumaišyti su plaktu kiaušiniu, sudėti prieskonius (naudojau dž. baziliką, druską, pipirą, šiek tiek maltos paprikos bei šv. petražoles).
Formuoti kotletukus ir gerai apkepinti ant šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių.

Pasiruošti mėgiamų daržovių ar salotų, bei padažiuką iš natūr. jogurto ir šiek tiek kečupo, arba majonezas plius kečupas.
Mes valgėm su marinuotais agurkais, pomidoru, morkų juostelėmis bei rukolos salotomis.





Likusias bandeles užšaldžiau, tiks pusryčiams.

Bandelės gavos minkštos, nors turėjo būt traškus viršus.
Norėčiau rasti receptą tokių, kur mažiau "įdaro" tešlos viduj su traškiu paviršiumi :)

SKanaus!

3 komentarai:

  1. Bet kaip skaniai atrodo! Kai baigsis atostogos kepsiu, prizadu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano senuose planuose buvo naminiai hamburgeriai su naminėmis bandelėmis. Vis dar nepagaminti... Et

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...