2010 m. balandžio 8 d., ketvirtadienis

Kokosiniai sausainiai su priedais



Foto daryta labai ant greičio,deja.

53 sausainukams sunaudojau:

125 g. miltų
125 g. tirpinto sviesto
125 g. kokosų drožlių
125 g. avižinių dribsnių
125 g. cukraus
4 a.š. mielių
Kelius lazdyno bei graikiškus riešutus
2 v.š. krakmolo
1 v.š. sirupo (klevų)

Pirmiausiai ištirpiname sviestą ir sutrupiname riešutus smulkiai. Tada į indą persijojame miltus, dedam krakmolą, ir mieles (tiesą pasakius, nežinau kodėl recepte tiek daug mielių (5 a.š.) ir kokį jos vaidmenį vaidina taip įpiltos, galbūt ten turėjo būt kepimo milteliai, bet dėjau 4 a.š. nors rašė 5, bet man pasirodė žymiai per daug). Į tą patį indą pilam avižinius dribsnius, cukrų, kokoso drožles ir pilame tirpintą sviestą. Recepte taip pat buvo rašyta klevų sirupas, jo neturėjau, tai dėjau tirpinto medaus šaukštą. Per saldu tikrai nebuvo. Viską gerai išmaišome,jei trūksta, dar galima pridėti šiek tiek miltų ir viską gerai išminkyti.
Į skardą klojau kepimo popierių, iš gautos masės dariau rutuliukus ir juos įdėjus į skardą šiek tiek paspaudžiau. Kepiau apie 13 min. Greitai dega, tai reikia stebėti...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...