Receptas iš čia
Dariau iš dvigubos normos, taigi sunaudojau:
80 g. sviesto
8 v.š. medaus
300 ml pieno
1 citrinos žievelė bei sultys
100 g manų
300 g miltų
15 ml kepimo miltelių (3 a.š.)
5 ml muskato riešuto (1 a.š.)
5 ml cinamono (1 a.š.)plius šiek tiek barstymui
4 kiaušinio baltymai
Puode ištirpinti sviestą ir sudėti medų (pasilikti 1 v.š. pabaigai), gerai išmaišyti ir pakaitinti kol viskas ištirps į vientisą masę. Pasilikti 1 v.š. citrinos sulčių, o likusias sumaišyti su medum, taip pat ir tarkuotą žievelę bei pieną.
Persijoti miltus, sumaišyti su kepimo milteliais, muskatu bei cinamonu. Įmaišyti manų kruopas.
Baltymus išplakti iki standžių putų. Medaus mišinį įmaišyti į miltus, gerai išmaišyti, ir paskiau įmaišyti baltymus ir palengva permaišyti iki vientisos masės.
Į skardą kloti kepimo popierių,supilti masę, apibarstyti cinamonu
ir dėti jau į įkaitintą orkaitę, kepti apie 30 min. (apie 170-180 laipsnių ). Kai pyragas iškeps, apipilti jį likusiu medumi bei citrinos sultimis, ir leisti ataušti ir tada supjaustyti.
Pastebėjimai***
Originaliame recepte buvo apibarstyta sezamo sėklomis dar prieš kepimą.
Sekančiu kartu maišyčiau cinamoną su šiek tiek cukraus prieš barstant, nes jis patapo toks su kartumu ir sausas, ir galbūt šiek tiek mažiau.
Ir nepilčiau ant viršaus sulčių su medum.
2010 m. balandžio 9 d., penktadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą