2017 m. balandžio 24 d., pirmadienis

Vištienos faršo ir bulguro kukuliukai




Greitai padaromi, neriebūs, skanūs kepsniukai tiek karšti, tiek šalti.
Tikslaus kiekio nematavau, tai parašysiu kaip dariau.

Reikės:

Vištienos faršo (apie 400 gramų)
1 Kiaušinio
Virto bulguro (maždaug pusę puodelio)
1 Svogūno
Skiltelės česnako
Prieskonių vištienai
Šiek tiek džiūvesėlių

Čia geriausiai tinka iš vakaro virtas bulguras, puikiai susinaudoja likučiai. Jei tokio neturite, tai išsivirkite ir atvėsinkite.
Svogūną  susimulkinti ir apkepinti kol gražiai pageltonuos, įspausti česnaką.
Vištienos faršą išmaišyti su plaktu kiaušiniu, prieskoniais, jei kiaušinis labai suskystina faršą, galima įmaišyti šaukštą ar du džiūvesėlių.
Įmaišyti bulgurą ir viską gerai permaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Drėgnomis rankomis formuoti kukuliukus, dėtį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti kol gražiai apkeps, kažkur apie 20 minučių.


Tinka su salotom, jau nebereikia papildomo garnyro, nes naudojamas bulguras.
Labai puikiai čia tiko tzaziki  (sutarkuoti agurką, nusunkti skystį, įspauti česnako, berti švie-ių krapų arba tzaziki prieskonių ir išmaišyti su graikišku jgurtu).


Skanūs ir šalti kaip užkandėlė arba su tuo pačiu tzaziki puiki kombinacija. Jau dariau kelis kartus, ir tikrai verta įtraukti į mėgstamų sąrašą. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...