2017 m. balandžio 24 d., pirmadienis

Minkštas kvapnus imbierinis keksas

Puikus keksas vėsiems vakarams, kepiau jį kažkada žiemą, nėra nieko geriau kvapnus keksas vėsų vakara su arbatos puodeliu :)

Reikės:

150g. sviesto ar margarino
350g. miltų (naudojau speltos)
250g. cukraus (mėgstantiems saldžius pyragus, aš dėjau žymiai mažiau)
2 a.š. cinamono
2 a.š. malto imbiero
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių (jei turite)
1 a.š. sodos
0,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
200 ml. natūralaus ar graikiško jogurto

aš vietoj visų prieskonių dažniausiai naudoju mišinį speculoos prieskonių, arba galima naudoti prieskonius meduoliams, plius dėti imbiero.

 Sumaišyti  visus sausus ingredientus, ištirpinti sviestą.
Sumaišyti jogurtą su sviestu ir viską įmaišyti į sausus ingredintus
Pilti į kepimo indą ir kepti apie 40minučių, priklausomai no indo, kol vidurys pyrago nekibs prie medinio pagaliuko. 

Jei norima, galima dekoruoti šokoladu, citrinos ir cukraus pudros icingu.. .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...