2015 m. lapkričio 29 d., sekmadienis

Cannelloni makaronai su špinatais ir rikota


Reikės:
Tikslių porcijų nėra, viską dariau iš tiek, kiek turėjau..

Cannelloni makaronų (apvirti nereikia!)
Indelio rikotos
Nemažos saujos špinatų (manieji buvo šaldyti)
1 kiaušinio
Parmezano sūrio
1 kamuoliuko mozarellos sūrio
Pomidorų pastos
Sultinio
Druskos bei pipirų


Špinatus atitirpdyti (jei šaldyti), nusunkti. Jei šviežūs - nuplauti ir nukarpyti kotelius.
Rikotą ištrinti su kiaušiniu, įtarkuoti šiek tiek parmezano sūrio, sudėti špinatus, paskaninti druska ir pipirais.
Makaronus prikimšti su pasiruoštu mišiniu (patarimas lengviau kimšti su peiliu nei šaukšteliu).
Prikimštus makaronus išdėlioti į indąm pilti sultinio kad beveik apsemtų makaronus, dėti kelis šaukštus pomidorų pastos.
Mozarelos sūrį suplėštyi ir apibarstyti ant makaronų ir galiausiai dar šiek tiek užtarkuoti parmezano sūrio.
Vietoj mocarelos galima naudoti paprastą fermentinį sūrį, bet man asmeniškai skaniau su mozarela.


Kepti 180 laipsnių orkaitėje, 35-40 minučių, patikrinti su peiliu kada makaronai pilnai iškepę.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...