2014 m. vasario 3 d., pirmadienis

Cordon bleu

Receptas su video iš čia



Mano darytas su vištiena, video - su kiauliena.

2 porcijoms reikės:

2 nedidelių vištienos krūtinėlių
2 riekučių (maždaug krūt. dydžio) kumpio
2 riekučių sūrio
1 kiaušinio
Miltų ir džiūvesėlių voliojimui
Druskos, pipirų

Jei vištienos krūtinėlė storesnė nei ~1,5 cm tai nupjauti viršų,bet taip, kad būtų įmanoma perpjauti dar per pusę,na, paploninti, nes kitaip ilgiau kept reiks, ir išpjauti tą mažąją dalį. Tada pjauti išilgai, bet ne iki galo, ir "atidaryti" (video aiškiai matos, sunku aprašyt).
Gerai apibarstyti pipirais, druska, ir šiek tiek raudonėlio prieskonių. Man kumpis patinka pjaustytas smulkiais gabaliukais, tai supjaustau jį, beriu ant "atidarytos" krūtinėlės, tada dedu sūrio riekutę ir viską "uždarau" , gerai suspaudžiu, susmeigiu dvejais mediniais pagaliukais.
Tada apvolioti krūtinėlę miltuose, merkti į kiaušinį, ir apvolioti džiūvesėliuose.
Kepti keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus iš abiejų pusių kol gražiai apskrus ir vištiena perkeps.
Gali sūris kiek pabėgti pro tarpus, jei gerai neužspausta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...