2014 m. sausio 19 d., sekmadienis

Tinginys


Aš darau jį taip:

Imu kondensuoto pieno skardinę,  pilu į puodą, dedu 3-4 v.š. karčios kakavos, ~120 g. gero sviesto, ir viską maišant ištirpdau kol susijungia į vientisą masę. Leidžiu atvėsti.
Naudoju va tokius petit beurre sausainukus vietoj gaidelio ar selgos. Gaunasi taip pat gerai.
Sausainius sutrupinu į smukesnius gabaliukus, bet ne per daug "miltų", kiekį žiūriu maišant su kondensuotu pienu, kartais reikia pridėti daugiau (bet turbūt ~300-350 g. reikia).
Viską sumaišius sudedu į plastikinį maišelį, formuoju arba dešrą arba tiesiog stačiakampį ir dedu 2-3 valandoms į šaldiklį, ir paskiau per naktį palieku šaldytuve. Kitą dieną pjaunam ir skanaujam.
Šį dar apvoliojau cukraus pudroje ir nupurčiau, kad tikrai atrodytų kaip saliamis.

2 komentarai:

  1. O kur, jei ne paslaptis, perkate karčiąją kakavą? Nerandu tokios parduotuvėse :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu ta prasme, karti tai ne ta saldyta vaikiška.
    aš gyvenu ne Lietuvoje,tai parduotuvė nieko nesakys, bet net neabejoju kad jų visur yra, tiesiog karčiosios kakavos milteliai.

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...