2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Lašiša su laukiniais ryžiais

Atnešė man šis receptas du malonius siurprizus-laimėjimus (knygos), tai labai apsidžiaugiau. Kadangi konkursai jau pasibaigę, tai galiu įkelti receptuką ir čia.
Kadangi lašišą valga tik viena namuose, tai kepu vieną gabaliuką. Stengiuosi kas savaitę taip paruošti ir skaniai papietauti.


1 porcijai reikės:

1 gabaliuko lašišos
50 g. laukinių ryžių
10-12 šparaginių pupelių
1 arbat.š. kokosų aliejaus
Mėgiamų prieskonių lašišai, druskos, pipirų
Kelių riekučių citrinos

Ryžius išsivirti su trupučiu druskos.
Lašišą paprieskoniuoti (aš naudojau dž. pomidorą ir baziliką, žiupsnelį juodgrūdės ir druskos, šv. maltus pipirus).
Į gerai įkaitintą grill keptuvę (galima ir paprastoje, tik nebus griovelių)dėti šaukštelį kokosų aliejaus, ir kelias min. apkepinti šparagines pupeles, paskaninti maltais pipirais.Pupeles patraukti į šoną ir dėti lašišą ir kepti apie 3-4 min.ant vienos pusės nejudinant. Apversti, ir kepti tiek pat laiko ant kitos pusės. Lašiša kepa labai greitai,jos nereikia perkepti, nes išdžius.
Tiekti į lėkštę, prieš valgant išsispausti citrinos ant žuvies.
Skanaus!


1 komentaras:

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...