2012 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis

Pasitinkant saulėtą rudenį - pikantiška moliūgo sriuba



Receptas iš čia


Reikės:


4 v.š. alyvuogių aliejaus
2 nedidelių svogūnų
1 a.š. curry prieskonių
1 a.š. cinamono
800 g. moliūgo
500 g. bulvių
4 nedidelių obuolių
2 a.š. šviežiai tarkuotos imbiero šaknies
1.5 l. sultinio (aš naudojau vištienos natūralų)
2 lauro lapelių
200 ml. neriebios grietinėlės (galima ir mažiau, dėjau ~ 150)
druskos, pipirų paskaninti
Aš dar nuo savęs bėriau čili

Sriubos išeina tikrai daug, aš dalį užšaldžiau..

Įkaitinti aliejų inde, kuriame virs sriuba. Suberti smulkintą svogūną ir pakepinti iki tol, kol pasidarys švelniai auksinis. Suberti cinamoną ir curry prieskonius ir dar kelias minutes patroškinti pastoviai maišant. Tada sudėti nuluptas ir pjaustytas bulves, nuluptą ir smulkesniais gabaliukais pjaustytą moliūgą, obuolius (luptus), imbierą (spaudžiau su šesnako spaudykle), čili ir pastoviai maišant patroškinti apie 5 min. Supilti pasiruoštą buljoną, sudėti lauro lapus, paskaninti druska bei pipirais ir leisti užvirti.
Virti ~20-25 minutes kol daržovės pilnai suminkštės. Tada išimti lauro lapus, supilti grietinėlę ir dar prieš užverdant išjungti. Leisti šiek tiek atvėsti ir
sublenderiuoti viską.



Mes valgėm su focacia duona.. deja šį kart pirktine :)
Skanaus ir gražaus rudens !

2 komentarai:

  1. mmmm... tobulai kvepia rudeniu... Dowwe

    AtsakytiPanaikinti
  2. jo... pakvipo..
    nors dar saulėta ir gražu bet jau jaučiasi, kad visgi nebe vidurvasaris..

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...