Receptuką atradau Čia, originalas būtų 7 ingredientų knygoje. Labai patiko idėja, nes varškėtukus mėgstu, špinatus taip pat. Manieji nesigavo tokie žali, įtariu dėl to, kad aš nedariau su mikseriu, tada būtų išsiskyrę daugiau sulčių iš špinatų. Bet aš ir nelabai norėjau jų tokių žalių :)
Stiklinė 200 ml
Reikės:
200 g. pusriebės arba riebios varškės
1 kiaušinio
Saujelės šviežių špinatų lapelių
~1 ar 1,5 stiklinės miltų
Žiupsnelio druskos ir cukraus
Špinatus susipjaustyti smulkiai. Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinį, berti druską, cukrų, sudėti špinatus ir viską gerai išmaišyti šakute (galima ir mikseriu). Palaipsniui berti miltus. Jei atvirai miltų nematavau, tiesiog kliovausi intuicija, vis pridėdama po šaukštą. Minkiau tiek, kol tešla nebekibo prie rankų bet buvo vis dar minkštutė.
Ant miltuoto stalviršio išsiversti visą tešlą, iškočioti rankų pagalba plonas "dešreles" ir pjaustyti nedidelius gabalėlius įstrižai.
Užsivirinti pakankamą kiekį vandens su trupučiu druskos, į verdantį vadenį sudėti varškėtukus ir virti ~7 minutes, kai jau gražiai išsipučia ir pakyla į paviršių, patampa blizgūs - varškėtukai išvirę. Paragaukit dar prieš išjungiant :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą