Receptas iš aguonėlės
Puikūs! greitai padaromi. minkšti, skanūs, rekomenduoju!
250 g. varškės
200 g. sviesto
300 g. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
cukraus apvoliojimui (sumaišiau kartu su cinamonu)
Varškę išsukti su sviestu (sviestą truputį pašildžiau mirkobanginėje, kad suminkštėtų). Suberti sumaišytus ir persijotus miltus su kepimo milteliais bei
druska ir užminkyti vienalytę tešlą. Tešla gaunasi labai minkšta, maloni. Padaryti du kamuoliukus, kuriuos
įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti 1 valanadai į šaldytuvą.
Atšalusią tešlą iškočioti (kuo plonesni, man asmeniškai, gavosi skanesni) stiklinės pagalba išspausti apskritimus. Cukrų susimaišyti su cinamonu jei dedama, berti į lėkštę. Imti skrituliuką, apvolioti vieną pusę cukruje ir sulanksyti: lenkti per pusę, ir tą pusę dar per pusę. Dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 190 laipsnių apie 20-25 min. kol gražiai paruduos.
Laikyti uždarame inde, bet man atrodo ilgai neišsilaikys :) :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą