2014 m. balandžio 3 d., ketvirtadienis

Špinatų, avokado & traškių migdolų salotos

Receptukas iš Neringos knygos (Neringos blogas), gavau puikią gimtadienio dovaną iš
Daivos iš virtuvės kertelių, ji išbandžiusiu šitas salotas taip pat originalias, su pelėsiniu sūriu. Kadangi nemėgstu jokio pelėsinio sūrio, nusprendžiau jį pakeisti fetos sūriu. Negaliu palyginti skonio, koks būtų su pelėsiniu, bet su feta man patiko. Migdolų traškumas ir saldumas puikiai dera su feta ir špinatais. Daryčiau dar kart tikrai. Ir jau būtinai su aguonom :)


Reikės: 

~ 200 g. jaunų špinatų lapelių
1 gerai sunokusio avokado
~ 50 g. pelėsinio sūrio (arba kaip aš naudojau - fetos)
3 v.š. grietinės
1 v.š. majonezo
1 nedidelė skiltelė česnako
1 v.š. aguonų

Traškiems migdolams:
1 v.š. sviesto
1 v.š. cukraus
60 g. migdolų plokštelių

Neapsižiūrėjau, kad sunaudojau paskutines aguonas, ir jų nebenusipirkau :( per vėlu jau buvo į parduotuvę eiti, tad mano salotos be aguonų. Na, jos daugiau dėl vaizdo manyčiau, atrodo gražiai. Sekančiu kartu pabandysiu su jom.. 
Dar dėl padažo. Man nelabai aišku kaip turi gautis skystas padažas (pažiūrėjus į kitas fotografijas, padažiukas atrodo skystas) jei naudojama grietinė ir majonezas, nes jie tiršti. Sekančiu kartu galbūt naudočiau arba neriebią grietinę, ji skystesnė, arba spec. jogurtinį majonezą. 
Skoniui nepakenkė, bet vaizdui taip.

Pirmiausiai pasiruošti migdolus: į įkaitintą keptuvę dėti sviestą, jį ištirpinti, berti cukrų, permaišyti, atsargiai nesudeginant, berti migdolų plokšteles ir minutę kitą pastoviai maišant pakepinti. Leisti atvėsti. Atvėsę migdolai bus traškūs nuo cukraus ir sviesto. Jie labai tiktų pagardinti ledus ar blynelius :))

Pasiruošti padažą salotoms: sumaišyti majonezą, grietinę, išspausti skiltelę česnako, berti aguonas ir viską išmaišyti.

Į lėkštę ar dubenį dėti špinatų lapelius, pjaustytą avokadą, sutrupinti sūrį. Apšlakstyti padažu, ir berti atvėsusius migdolus ant viršaus.
Viskas, salotos paruoštos. Įdomus, toks neįprastas skonis nuo saldžių migdolų ir fetos, bet jie čia puikiai dera.

4 komentarai:

  1. o kur mano komentaras dingo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ar šito komentaro pasigedot, cituoju: "nesamoningos salotos cia visai niekam nerekomenduoju naudojau iceberg salota vietoj spinatu, nes ju nemegstu, vietoj avokado dejau agurka, migdolai cia nesamone tai dejau zemes riesutu kepintu ir sudintu ir ta grietine cia vapse ne i tema tai pyliau aliejaus ir neskanu buvo"
      Negi jūs rimtai? jei taip, tai man labai patiko :))
      p.s. pakeitėt daugiau nei pusę ingredientų savo nuožiūra ir sakot, kad salotos nesąmonė? Kai padarysit taip, kaip parašyta, tada ir pakalbėsim.

      Panaikinti
  2. Nu jo, čia komentaras buvo visų laikų topas turbūt :D kaip gali būti skanu, jei visai kiti ingredientai ir tai visai ne šitos salotos, nesuprantu :D
    Džiaugiuosi, kad išbandei su feta, tai ir aš sekantį kartą pabandysiu su ja, tada galėsiu palyginti skonius, bet aguonų čia trūksta, labai trūksta :D
    Daiva (Virtuvės kertelės)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tikrai kad topas, neteko dar su nieko panašaus susidurt..
      Aha pabandyk, tu kai žinai abu tai žinosi su kuriuo tikrai gerai. žinau, kad trūksta aguonų :( taip gražiai jos būtų.. nu bet va, ką gi padarysi..

      Panaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...