Reikės:
2 didelėms porcijoms
4 kiaušinių
Saujelės žirnelių (naudojau šaldytus juos prieš tai apipipylus verdančiu vandeniu)
2-3 riekučių virto kumpio
3 v.š. grietinėlės
1 svogūno
4 vyšninių pomidoriukų
~2 v.š. tarkuoto kieto sūrio (naudojau Pecorino. Parmezano tipo sūris)
Sviesto skardelių ištepimui
Kuokštelio šv. petražolių
Druskos, šv. maltų pipirų
Dvi mažas ar vieną didesnę metalinę skardelę ištepti gerai sviestu.
Kumpį susipjaustyti smulkiais gabaliukais, svogūnus susismulkinti, pomidorus į dvi dalis, petražoles susikapoti bei susitarkuoti sūrį.
Kiaušinius išplakti mikseriu, supilti grietinėlę, tarkuotą sūrį, petražoles, paskaninti druska bei pipirais. Sūris ganėtinai sūrus, nepadauginti druskos.
Į išteptus sviestu indelius pilti paruoštą mišinį, nepripilti iki viršaus, nes kepant omletas gerokai pakyla.
Ant viršaus išdėlioti po 4 puseles pomidoriukų.
Dėti kepti į gerai įkaitintą orkaitę 180 laipsnių apie 20-22 minutes, priklausomai nuo formelių dydžio. Kai gražiai pakyla, paruduoja, vidus nebekliuksi - omletas iškepęs.
Patiekti su šviežiom daržovėm ar tiesiog su duonele. Skanu valgyti ir šaltas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą