2014 m. balandžio 9 d., trečiadienis

Duonelės su morkomis

Receptą pamačiau virtuvės kertelėse, ruošiaus daryti naminius hamburgerius, tai norėjosi išbandyti ir kitokias bandeles.


Dariau mažas duoneles, nes norėjau mini hamburgeriukų. Bandelės lengvai pasidaro, minkštos, purios. Čia tik pjoviau tik iškeptą, tai atrodo sukibus, reikia palaukti kol atvės! :)


Reikia:

75 ml. grietinėlės (35proc. ) naudojau 20 proc.
75 ml. vandens
5 g. arba 1 a.š. sausų mielių
2 v.š. cukraus (kitu kartu dėsiu daug mažiau, morkos buvo saldžios, tai bandelės gavos į saldumą)
2 morkų
~300 g. miltų (originale buvo 210 bet aš ir sunaudojau apie 350 g. )
Žiupsnelio druskos

Pašildyti vandenį kartu su grietinėle, kad būtų vos drugna (nepilti į karštą, nes mielės nekils), suberticukrų ir mieles ir maišyti kol ištirps.

Per smulkią tarką sutarkuoti morkas, persijoti miltus, sumaišyti su morkom, berti žiupsnelį druskos ir viską permaišyti. Į miltus palengva pilti vandens ir grietinėlės mišinį, ir pradėti minkyti tešlą rankomis ar kombainu. Jei trūks, pridėti miltų. Tešla gaunasi minkšta, nekimba prie rankų, kai pakankamas kiekis miltų.
Suminkytą tešlą padėti šiltai kilti ~ 1 val. kol padvigubėja.
Pakilusią tešlą padalinti į norimo dydžio rutuliukus, orkaitę įkaitinti iki 180-190 laipsnių ir kepti bandeles kol gražiai paruduos.
Man tikrai neužteko 10 min. vidus dar buvo kibus,ir norėjosi šiek tiek tamsesnių,tad kepiau visas 20. Viskas priklauso nuo orkaitės, tad reikia stebėti.

O į bandeles naudojau naminiams hamburgeriams paruošti. Tokie mini gavos, skanūs :)


Jautienos faršą gerai išminkyti su prieskoniais, nereikia kiaušinio, ar džiuvesėlių. Formuoti nedidelius "kotletukus" ir apkepti iš abiejų pusių.Dėti į duoneles norimas daržoves, padažą ir skanauti :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...